Du er her

Vi takker for den fantastiske omtalen!

Publisert: 17.03.2015

Det varmer godt i hjerterota når det du driver med blir beskrevet som et "spennende debutalbum med god lyd med masse islett av meget nynnbar pop" som Finn-Ulrik Berntsen sa på Norsk på Norsk NRK P1. Han var faktisk overrasket over hvor "sprek og "variert" han syns plata var:  "For selvom jeg faktisk hadde fått med meg disse alt fra starten i 2013 og sånn sett var klar over kvaliteten, så hadde jeg nok ikke helt ventet at de skulle levere en hel plate så variert og gjennomgående bra. Her er det fengende låter man kan hoppe lett entusiastisk til, og rolige ballader. Og i disse dager hvor det kommer mange pur unge rockeband med mye punk i seg var det litt godt med Hengsrø Smie som har et  hyggelig snev av deilig åttitallsnostalgi over seg uten at det blir teit på noen som helst måte ( … ) Det var så mye bra her at jeg virkelig håper å høre fra dem igjen” Sa Berntsen på nasjonal radio på søndag:) Tusen Takk Finn-Ulrik!!!

Gøyest av alt var det riktignok å få full pott i Altaposten, der Bernard Hienerwadel sa veldig mye fint om musikken: 

"Fullstendig i skyggen av Urørt-finalen, Bylarm og et knippe uhyre sterke, norske plateslipp tidlig på nyåret, dukket det for to uker siden opp et herlig debutalbum på nedlastings- og strømmetjenestene. 

“Det aner meg at de både elsker og kan pensumet til de såkalt Fire Store i norskspråklig rock fra forrige årtusen. Fra første gitarriff er det nemlig som om DeLillos møter CC Cowboys på høyloftet til Hellbillies. På veggen henger Neil Young som sjuende gitarfar i huset, og ånden til de avdøde medlemmene i legendariske The Band svever over og be- sjeler smia som Big Pink i hine dager.”

“Liker du norskspråklig pop-rock med ovennevnte referanser, med gode og snåle tekster, samt gode og varierte melodier, er du definitivt kommet til rett adresse hos låtsmedene fra Hengsrud i Vestfold. Lyden er solid skrudd og albumet knakende godt produsert, dog uten å være striglet og polert, til det er el-gitarene til Glenn R. Thomassen et par hakk for heftig. Ekstra pluss i margen for den feite lyden av Fender Rhodes og Hammond B3, nennsomt traktert av frontmann Kasper Søyland.

Plata inneholder ti overraskende sterke låter, så å si uten daukjøtt, og albumet vokser for hver gjennomlytting. Hvis ikke Hengsrø Smie blir årets debutanter 2015, skal jeg jobbe dugnad ved belgen for å holde kullet glødende til oppfølgeren.”

Tusen Takk for den flotte karakteristikken Bernhard!

Også Hamar Arbeiderblad og Tønsbergs Blad var godt fornøyd, og trakk blant annet frem at musikken er radiovennlig og har sjarm og humor.

Smia er dypt takknemlige!